Hangyairtás blog

 • Hangyairtás házilag

  Ha elszaporodtak a hangyáink, az azt jelenti általában, hogy valahol van bejutás a házba, érdemes a szigeteléseket, repedéseket végignézni, és javíttatni.

  A hangyáknak vehetünk a boltban különböző hangyairtó csapdákat: ezeket egyszerűen a hangyák útvonalába helyezzük ki. Az irtószer megmérgezi a hangyaboly egész populációját, jó eséllyel nem tér vissza a hangya.

  Ha a kertben van sok hangyabolyunk, valószínű, ...

 • Hangya megelőzés

  A hangya megjelenése közelgő frontot, vagy elszórt morzsákat jelez nekünk. Elterjedésüknek legjobb megelőzése, ha tartósan zártan tároljuk élelmiszereinket, gondoskodunk a hangya teljes élelmiszer megvonásáról. Morzsák, ételmaradékok jelentik számukra a táplálékot. Szemetes környékének rendszeres takarítása jelentős hangya megelőzési eszköz.

  Fentiek ellenére ...

 • A hangya

  Hártyás szárnyú, kistermetű rovarok, (csak 1-2 mm). Fullánkja csak kevés fajnak van. Kisebb-nagyobb családokban, ún. bolyokban élnek. A hangya hímek és a nőstények szárnyasok, a dolgozók és a katonák, mindig szárnyatlanok (úgynevezett: tökéletlen ivarszervű nőstények), fullánkjuk van, illetve a potroh végén hangyasavtermelő mirigyük. A hangyák körében bizonyos munkamegosztás tapasztalható. A petéket a megtermékenyítés után szárnyukat ...