Darázsirtás menete

Már egyszeri darázsirtással végleges megoldást nyújtunk, teljes darázsmentességet biztosítunk. Szakemberünk a darázsfészket felkutatja és az összes darazsat egyidejűleg elpusztítja.

A darázsirtás rendkívül nagy óvatosságot igényel, hiszen az esetleges darázscsípés enyhébb esetben is erős fájdalommal járó duzzanatot okoz, mely pár napig látható. De súlyos tüneteket is előidézhet darázscsípésre érzékenyeknél, vagy ha esetleg több, egyidőben történt csípés keletkezik. A darázs irtása különösen veszélyes, ezért bízza inkább a szakemberre. A felbőszült rovarok akár tömegesen is támadhatnak!

A darázs nagytermetű (15-20 mm hosszú) fekete-sárga színű repülő rovar. Az imágóknak fejlett rágói vannak. A darázs a potroh végén található fullánkját használja fegyverül. Társas rovar, minden évben új kolóniát alkotnak. Egy kolóniához csak egy királynő tartozik és csak ő telel át. Mindenevő (ragadozó, növényevő, dögevő). A darázsfészket a padláson, föld alatt, ablaktokok és a fal találkozásánál alakítja ki. A fészek felkutatása a hatékony irtás előfeltétele.

Rendkívül fontos, hogy nem csak a darázs csípése veszélyes. Ártalma, hogy élelmiszer-látogató teste szennyezett. Több kórokozót hordoznak a testükön, mint a legyek. Esetleg szalmonella fertőzést is okozhatnak.

Megelőzés: Az élelmiszereket takarással védeni kell. Tavasszal a királynő befogása is célravezető, mert így nem jön létre a kolónia.

Darázscsípés kezelése: fogyasszunk kálciumos pezsgőtablettát, és/vagy használjunk antihisztamin tartalmú krémet. Pl: Fenistil-gél. Szédülés, látászavar, láz, heves szívdobogás, eszméletvesztés esetén azonnal forduljunk orvoshoz!

 

Rovarirtó tevékenységeink

Minőségbiztosítással garantált tartós megoldások

 • Tisztelt Csótánystop! Nagyon szépen köszönöm a munkájukat! A kapcsolatfelvétel egyszerű, az ügyintézés korrekt és segítőkész volt. Az írást végző munkatársuk közvetlen érdeklődő volt. Segítő információkkal látott el. Korrekt munkavégzés. A lakás épségére figyelve vigyázva. Köszönet a szakszerű és diszkrét munkájukért.
  -
 • Az ügyintézés nagyon gördülékenyen ment, hívásomat azonnal fogadták, részletes jól érthető tájékoztatót kaptam az irtással kapcsolatban. Az irtást végző szakemberek nagyon szakszerűen végeztek a munkájukat, részletesen tájékoztattak az irtás utáni teendőkről. A weboldal jól áttekinthető, minden szükséges információ megtalálható rajta.
  -

Gyakori kérdések darázsirtásról

Telefonon is kérdezhet!

Tudjuk, hogy ilyenkor sok-sok kérdése felmerül. Nézze meg a válaszokat, vagy hívja a telefonszámunkat!

A darázsirtás nagy körültekintést igényel még akkor is, ha szakember végzi azt. Az irtás alatt kisgyermekek-, háziállatok ne tartózkodjanak a közelben.

  • Nem hagy nyomot – Nem, semmilyen nyomot nem hagy.
  • Észrevétlenül tesszük a dolgunkat

Nem keltünk feltűnést, jelöletlen autóval és ruhában végezzük a gyors munkát.

  • Gyorsan ott vagyunk

Rövid időn belül ki tudunk menni. Lehet, hogy másnap, de akár már aznap is rendelkezésre állunk. Telefonáljon most, és örömmel válaszolunk konkrétabban is.

Darázsirtás blog

 • Darázsirtás házilag

  Ha nem sikerült tavasszal befogni a királynőt, és elszaporodnak a darazsak, meg lehet próbálkozni a jól bevált sörös módszerrel, amikor egy félbevágott PET palackba cukrozott sört töltünk, és kikötjük a teraszunktól távolabb eső helyre.

  Olyan módszer is van, hogy a levágott PET palack tetejét megfordítva beletesszük a csalogató folyadékot (pl. cukros ...

 • Darázs a kerti partin

  Nyáron a legjobb bulik a szabadban vannak. Délutáni, koraesti gyülekezés, pecsenye sütögetés, saláták, gyümölcsök, üdítők, hosszabb és rövidebb italok. Szerencsénk van, ha csupán a meghívott vendégek jönnek meg. Azonban a fent említett menüt és körítést mintha a darazsaknak írták volna.

  A ...

 • Darázs megelőzés

  A darázs elterjedésének aktív megelőzére legalkalmasabb időszak a tavasz. Akkor jelenik meg a darázs, és amennyiben befogjuk az első néhány példányt, és ha a királynő is köztük van, akkor nem fognak szaporodni, nem jön létre a kolónia. Kiskereskedelmi forgalomban kaphatók rovarcsapdák, azokat lehet használni darázs ellen is.