Rágcsálóirtás menete

Az egér rajzfilmekben aranyos, de az emberek közvetlen közelében nagy pusztítást tud okozni és fertőzést terjeszt ürülékével, nyálával és szőrével. Szalmonella terjesztéséért is felelős lehet.

A legjobb egérirtás, rágcsálóirtás a megelőzés. A rágcsálók bejutását, megtelepedését kell megakadályozni. Fontos, hogy az épületek úgy legyenek kialakítva, hogy a rágcsálók ne tudjanak bejutni. A meglévő épületek hiányosságait ki kell javítani. A lyukakat üvegcserepes habarccsal kell betömni. Célravezető még a táplálék megvonása, például a szemét zárt helyen történő tárolásával és rendszeres elszállításával. A fészkelő és búvóhelyeket meg kell szüntetni.        

Mérgezett csalétekkel a csotanystop.hu szakembere mentesíti a rágcsálóktól a zárt tereket, a rágcsálómentes állapotot fenntartja, szabadban minimálisra csökkentjük a rágcsálók jelenlétét.

Alkalmazott technológiánk biztonságos. A csalétekkel ellátott szerelvényeinket a csotanystop.hu szakemberei az egér és a patkány jellemző előfordulási és vonulási útjain helyezi el. Ennek következtében a rágcsálók gyorsan megtalálják és elfogyasztják a számukra vonzó ízű és illatanyagú csalétkeket, ezért az egérirtás hatása gyors és biztos.

Hatóanyagainkat kulccsal nyitható, erős szerelvényekben helyezzük el, ezért csak a rágcsálók érhetik el a mérgezett csalétket. A biztonságot még tovább fokozza, hogy szóródásmentes anyaggal dolgozunk, sőt, a mérgezett csalétek erősen keserített íze miatt undort kelt, így nem kell félni attól, hogy gyermek, házi-és haszonállat fogyaszt belőle.

Kizárólag hatóságilag engedélyezett és bevizsgált szerelvényeket és hatóanyagokat használunk.

Az egér 8-10 centiméter hosszú, sárgás-szürkés-fekete színű, farka pedig testhosszával egyezik meg. Nagyon gyorsan képes elszaporodni, meleg helyen egész évben szaporodik. Évente akár ezer utódja is lehet. Csupán két hónap alatt ivarérettek lesznek, évente 5-6 alkalommal kölykeznek. Elszaporodásuk a zavartalan körülményektől és az elegendő tápláléktól függ. Élethosszuk 2-4 év, de a többség hamarabb elhullik. Fészkét a falakon belül alakítja ki. Keveset vándorol, mindössze 1,5-2 méter sugarú körben tevékenykedik. Ezt a területet általában nem hagyja el, amíg életfeltételei változatlanok. Mindenevő, folyadékigénye csekély. Általában éjjel tevékenyek. Jó hallása van, de magas hangra érzékeny. Szaglásuk már gyengébb. Gyorsan szaladnak, egyensúlyozó érzékük, mászó és kúszó képességük kiváló. Jól ugranak és úsznak. Rendkívül kíváncsiak. Alkalmazkodóképességük jó. Az egérirtás egyszerű módja a rendszeres bolygatás, mert fontos számukra a zavartalan fészkelés.

A patkány 13-20 centis rágcsáló, barnás-fekete, sötétszürke hasú. Füle hosszú, farka a testénél hosszabb, szőre selymes és fényes. Az ember közvetlen környezetében él. Mindenevő, de leginkább a szemes termény a kedvence.

 

Rovarirtó tevékenységeink

Minőségbiztosítással garantált tartós megoldások

 • Az ügyintézés nagyon gördülékenyen ment, hívásomat azonnal fogadták, részletes jól érthető tájékoztatót kaptam az irtással kapcsolatban. Az irtást végző szakemberek nagyon szakszerűen végeztek a munkájukat, részletesen tájékoztattak az irtás utáni teendőkről. A weboldal jól áttekinthető, minden szükséges információ megtalálható rajta.
  -
 • Tisztelt Csótánystop! Nagyon szépen köszönöm a munkájukat! A kapcsolatfelvétel egyszerű, az ügyintézés korrekt és segítőkész volt. Az írást végző munkatársuk közvetlen érdeklődő volt. Segítő információkkal látott el. Korrekt munkavégzés. A lakás épségére figyelve vigyázva. Köszönet a szakszerű és diszkrét munkájukért.
  -

Gyakori kérdések egér és rágcsálóirtásról

Telefonon is kérdezhet!

Tudjuk, hogy ilyenkor sok-sok kérdése felmerül. Nézze meg a válaszokat, vagy hívja a telefonszámunkat!

  • Kisgyermekre, háziállatra ártalmatlan

Az irtószert biztonságosan lehet alkalmazni, műanyag-, zárható szerelvényekben helyezzük ki.  A mérgezett csalétek egy szuperkeserű anyagot tartalmaz, melyet az egér nem érzékel, de az emberek és a házikedvencek számára így fogyaszthatatlanná válik. Ha az egér fogyaszt az irtószerből, az elhullás rá három-négy napra következik be.

  • Nem hagy nyomot – Nem, semmilyen nyomot nem hagy. A gélezős irtószer a legkorszerűbb ebből a szempontból is.
  • Észrevétlenül tesszük a dolgunkat

Nem keltünk feltűnést, jelöletlen autóval és ruhában végezzük a gyors munkát.

 • Észrevétlenül tesszük a dolgunkat

Nem keltünk feltűnést, jelöletlen autóval és ruhában végezzük a gyors munkát.

  • Gyorsan ott vagyunk

Rövid időn belül ki tudunk menni. Lehet, hogy másnap, de akár már aznap is rendelkezésre állunk. Telefonáljon most, és örömmel válaszolunk konkrétabban is.

  • Bútorokat, berendezést nem kell elmozdítani

Nem kell semmilyen berendezést elmozdítani.

Rágcsálóirtás blog

 • Egérfogás házilag

  Telefonált egy hölgy, hogy ragasztós egércsapdával fogtak egereket, de a nyaktilós csapdába nem ment bele egy sem, hiába tették ki. Megkérdezetem, hogy mit tett bele „csalinak”. A válasz az volt, hogy „hááát sajtot” Az egér csak a mesében szereti a sajtot, de a valóságban inkább a nápolyit és a kekszet részesíti előnyben. Ezt ő is ...

 • Egér, rágcsáló megelőzés

  A rágcsálók megelőzésének alapja az, hogy megakadályozzuk a bejutását és megtelepedését. Az épületek úgy legyenek kialakítva, hogy az egér, patkány ne tudjon egyszerűen bejutni.

  Alapvető tehát a jó szigetelés. A bejutásuk esélyét kell minimálisra csökenteni néhány dolog betartásával. Jó megoldás ...

 • Egér

  Az egerek főbb fajtái, melyek az emberek közelében élnek: házi egér (latinul: Mus musculus), güzüegér (Mus musculus spicilegus).

  A házi egér 80-100 mm hosszú, sárgás-szürkés-fekete színű kártevő. Farkának a hossza megegyezik a testhosszával. Fészkét az épületen belül a falak mentén lyukakban, vagy régóta nem bolygatott helyeken alakítja ki. Érdekes, hogy amennyiben kedvező körülményeket talál, akár az ...