Poloskairtás menete

A poloska szívós parazita, táplálék nélkül akár fél évig is életképes, de szakemberünk által végzett permetezéssel kezelésünket nem éli túl. A kezelt terület emberek és melegvérű háziállatok számára a permetszer száradását követő szellőztetés után használható.

Az ágyi poloska emberi vérrel táplálkozó rovar. Általában maguk az emberek hozzák be a lakásba, valamilyen tárggyal együtt, de a szomszéd lakásból is átjöhet olykor. Az ágyi poloska 4-8 mm hosszú, lapos testalkatú, lencse formájú. Résekben, repedésekben él és bújik meg, leginkább az ágyban és annak közelében. Rejtőzködő életmódot él, nappal nyugalomban van, éjjel aktív. A poloska emberhez kötött rovar, az ember alvóhelyéhez közel található meg a búvóhelye.

Irtásánál a cél a teljes kiirtás, a helyiség mentesítése. Elszaporodását permetezéssel kialakított tartós méregmezővel lehet meggátolni. Kiegészítő kezelés történhet porozással, füstképzéssel, hidegködképzéssel (kiűzés).

A látása gyenge, bűzmirigye révén jellegzetes szaga van. A nőstény ágyi poloska kb. 1-2 évig él és ez idő alatt kb. 300-500 db petét rak le. Egyszerre 1-2 db-ot, amit a búvóhelyén a talpazatra ragaszt. A peték 10 nap alatt kikelnek és lárvák lesznek, ez 50-60 napot vesz igénybe. Már a lárvák is vérrel táplálkoznak.

 

Rovarirtó tevékenységeink

Minőségbiztosítással garantált tartós megoldások

 • Tisztelt Csótánystop! Nagyon szépen köszönöm a munkájukat! A kapcsolatfelvétel egyszerű, az ügyintézés korrekt és segítőkész volt. Az írást végző munkatársuk közvetlen érdeklődő volt. Segítő információkkal látott el. Korrekt munkavégzés. A lakás épségére figyelve vigyázva. Köszönet a szakszerű és diszkrét munkájukért.
  -
 • Az ügyintézés nagyon gördülékenyen ment, hívásomat azonnal fogadták, részletes jól érthető tájékoztatót kaptam az irtással kapcsolatban. Az irtást végző szakemberek nagyon szakszerűen végeztek a munkájukat, részletesen tájékoztattak az irtás utáni teendőkről. A weboldal jól áttekinthető, minden szükséges információ megtalálható rajta.
  -

Gyakori kérdések poloskairtásról

Telefonon is kérdezhet!

Tudjuk, hogy ilyenkor sok-sok kérdése felmerül. Nézze meg a válaszokat, vagy hívja a telefonszámunkat!

  • Kisgyermekre, háziállatra ártalmatlan

Az irtószereink teljesen biztonságosak. Nyugodtan lehet használni emberek, háziállatok, haszonállatok közelében is.

  • Nem hagy nyomot – Nem, semmilyen nyomot nem hagy.
  • Észrevétlenül tesszük a dolgunkat

Nem keltünk feltűnést, jelöletlen autóval és ruhában végezzük a gyors munkát.

  • Gyorsan ott vagyunk

Rövid időn belül ki tudunk menni. Lehet, hogy másnap, de akár már aznap is rendelkezésre állunk. Telefonáljon most, és örömmel válaszolunk konkrétabban is.

 • El kell hagyni a lakást ágyi poloskairtás után

Igen, irtást követően kb. két órányi időtartamra el kell hagyni a lakást. Néhány óra elteltével vissza lehet menni a lakásba.

 • Gázosítást nem végzünk ágyi poloska irtásakor

Rovarirtáskor (csótányirtás, ágyi poloskairtás) nem végzünk gázosítást. Tilos lakott területen belül gázosítást végezni!

  • Bútorokat nem kell kidobni

Ne dobja ki a poloskával fertőzött bútort, mindenből ki tudjuk irtani a poloskát, ha az irtást követően az általunk javasolt tanácsokat betartja. Nem szabad felmosni a szobában az irtást követő két hétig. Nem szabad az irtószert letörölni, lemosni az irtást követően két hétig!

Ha úgy döntenek, hogy irtás előtt mégis megválnak az ágytól, számolni kell azzal, hogy az ágyi poloskával elfertőzik azt a lakást, vagy helyiséget, ahova az ágyat elviszik, kiteszik…

 • Bútorokat nem kell elmozdítani

Az irtószereket akkor tudjuk valamennyi szükséges helyre kijuttatni, ha a szobákban a bútorokat: fekvő- és ülőbútorokat (szekrényt nem kell) elmozdítjuk.

 • Poloskairtás utáni napon már teljes poloskamentesség lesz?

Nem. Az irtást követően folyamatosan pusztulnak el az ágyi poloskák, de nem azonnal és nem egyszerre. Poloskairtáskor kijuttatjuk az irtószert. Az ágyi poloska a test melegének hatására jön elő táplálkozni, de nem ugyanakkor éhezik meg minden kifejlett példány és a kis ágyi poloskák is eltérő időpontban fejlődnek ki olyan méretűvé, hogy előmásszanak enni, vagyis vért szívni. Ezért van, hogy az ágyi poloska irtás után a teljes rovarmentesség elérése egy folyamat során alakul ki. Nem rögtön pusztul ki valamennyi poloska!

Poloskairtás blog

 • Ágyipoloska irtás

  Elkeseredett férfihang a telefonban. A feleségét többszőr megcsípte valami rovar, valószínűleg ágyipoloska.

  A hölgy már el is akar költözni, nem akar poloska fertőzött lakásban lenni. Megértem. Kérte: azonnal menjünk, némi felárat is igért, az sos kiszállásért.

  Jól tette, hogy mellettünk döntött. Szerintem Budapesten mi vagyunk a legprofibbak ágyipoloska írtásban.

 • Társasházi irtás

  Tegnap egy Budapesti Társasházban végeztünk ágyipoloska írtást.  A területileg illetékes Á.N.T.SZ (most: NNGYK) előzetesen felmérte a terepet. Több lakásban találtak ágyipoloska fertőzöttséget.

  Jó kis munka volt. Én szeretek ágyipoloskát írtani és közben beszélgetni az ott lakókkal.

 • Poloskacsípés nem szokványos helyen

  Aggódó anyuka hívott, hogy fia arcán kiütések, csípések jelentek meg. Első pillanatban lebeszéltem az ágyi poloska írtásról, mondván ez nem jellemző a poloskára. De aztán elmesélte, hogy évekkel ezelőtt már volt ilyen problémájuk, bizonyítottan ágyi poloska volt a bűnös és a fiának akkor is csak az arcán voltak csípések, de azok más jellegűek ...