Hangyairtás menete

A hangya házak, lakások konyháiban, vizes blokkjaiban fordul elő leggyakrabban, néha még a szobába is bemegy. Leginkább a cukor tartalmú élelmiszert keresi.

A hangyairtás házilag a különböző felületkezelő aeroszolok, porok és mérgezett csalétkek használatával történhet, így tudjuk elűzni a hangyákat. A különböző hangyafajok (fáraó hangya, házi hangya és egyéb hangyafajok) színe és mérete eltérő.

Sok esetben nem tud az ember úrrá lenni házi módszerrel a hangyákon, ilyenkor érdemes rovairtó szakember segítségét kérni.

A hangyairtást permetezéssel végezzük. A célzott sávpermetezés a közlekedő területek kezelése mellett a búvó- és tartózkodó területek kezelését, valamint a hangyák vonulási útjainak kezelését is jelenti. A rovarirtó szakember a hangya ellen falszegleteket, réseket-repedéseket, vizesblokkokat, WC-t, fürdőszobát, konyhát, a csővezetékek faláttörési helyeit, valamint a szemétgyűjtő helyek körüli területeket permetezi. Amennyiben szükséges, a gáztűzhely, hűtőszekrény alatti és mögötti területeket is bepermetezzük, sőt szükséges lehet az ajtó- és ablakkereteket is bepermetezni a hangyák ellen.

A permetszer hosszú időn keresztül megőrzi a hatását. A permetezőszer szaga maradéktalanul kiszellőztethető. A hangyairtó szakember olyan hangyairtószert használ, amit emberek és háziállatok közvetlen közelében is lehet alkalmazni.