Rágcsálóirtás menete

Az egér rajzfilmekben aranyos, de az emberek közvetlen közelében nagy pusztítást tud okozni és fertőzést terjeszt ürülékével, nyálával és szőrével. Szalmonella terjesztéséért is felelős lehet.

A legjobb egérirtás, rágcsálóirtás a megelőzés. A rágcsálók bejutását, megtelepedését kell megakadályozni. Fontos, hogy az épületek úgy legyenek kialakítva, hogy a rágcsálók ne tudjanak bejutni. A meglévő épületek hiányosságait ki kell javítani. A lyukakat üvegcserepes habarccsal kell betömni. Célravezető még a táplálék megvonása, például a szemét zárt helyen történő tárolásával és rendszeres elszállításával. A fészkelő és búvóhelyeket meg kell szüntetni.        

Mérgezett csalétekkel a csotanystop.hu szakembere mentesíti a rágcsálóktól a zárt tereket, a rágcsálómentes állapotot fenntartja, szabadban minimálisra csökkentjük a rágcsálók jelenlétét.

Alkalmazott technológiánk biztonságos. A csalétekkel ellátott szerelvényeinket a csotanystop.hu szakemberei az egér és a patkány jellemző előfordulási és vonulási útjain helyezi el. Ennek következtében a rágcsálók gyorsan megtalálják és elfogyasztják a számukra vonzó ízű és illatanyagú csalétkeket, ezért az egérirtás hatása gyors és biztos.

Hatóanyagainkat kulccsal nyitható, erős szerelvényekben helyezzük el, ezért csak a rágcsálók érhetik el a mérgezett csalétket. A biztonságot még tovább fokozza, hogy szóródásmentes anyaggal dolgozunk, sőt, a mérgezett csalétek erősen keserített íze miatt undort kelt, így nem kell félni attól, hogy gyermek, házi-és haszonállat fogyaszt belőle.

Kizárólag hatóságilag engedélyezett és bevizsgált szerelvényeket és hatóanyagokat használunk.

Az egér 8-10 centiméter hosszú, sárgás-szürkés-fekete színű, farka pedig testhosszával egyezik meg. Nagyon gyorsan képes elszaporodni, meleg helyen egész évben szaporodik. Évente akár ezer utódja is lehet. Csupán két hónap alatt ivarérettek lesznek, évente 5-6 alkalommal kölykeznek. Elszaporodásuk a zavartalan körülményektől és az elegendő tápláléktól függ. Élethosszuk 2-4 év, de a többség hamarabb elhullik. Fészkét a falakon belül alakítja ki. Keveset vándorol, mindössze 1,5-2 méter sugarú körben tevékenykedik. Ezt a területet általában nem hagyja el, amíg életfeltételei változatlanok. Mindenevő, folyadékigénye csekély. Általában éjjel tevékenyek. Jó hallása van, de magas hangra érzékeny. Szaglásuk már gyengébb. Gyorsan szaladnak, egyensúlyozó érzékük, mászó és kúszó képességük kiváló. Jól ugranak és úsznak. Rendkívül kíváncsiak. Alkalmazkodóképességük jó. Az egérirtás egyszerű módja a rendszeres bolygatás, mert fontos számukra a zavartalan fészkelés.

A patkány 13-20 centis rágcsáló, barnás-fekete, sötétszürke hasú. Füle hosszú, farka a testénél hosszabb, szőre selymes és fényes. Az ember közvetlen környezetében él. Mindenevő, de leginkább a szemes termény a kedvence.