Bolhairtás házilag

Akár az állatorvosi látogatás alkalmával is hazakeveredhet bolha a csak bentlakó házi kedvencben. Sok bosszúságra adhat okot, hiszen a bolha naponta 6 pete lerakásával egy hét alatt is megtöbbszörözheti az élősködők létszámát.

Először érdemes az állatot bolhamentesíteni, mely ügyben állatorvos felkeresését is javasoljuk: kisállat boltokban lehet kapni bolhacseppeket kutyáknak is és macskáknak is, ezt megfelelően alkalmazva az állat 3 hétig garantáltan bolhamentes lesz. Ekkor érdemes nekifogni a környezet bolhamentesítésének. Bolhaölő spray-vel ajánlatos befújni az állat fekhelyét, szőnyegeket, bútorokat, ahol az állat tartózkodni szokott, és a falat, repedéseket 1 méteres magasságig.

A 3 hét elteltével bolhanyakörvet tehetünk állatunkra, ami még 3-4 hónapig védi a szőrzetét attól, hogy oda visszaköltözzenek a bolhák. Ez idő alatt a sprayzést érdemes párszor még megismételni.

Ha a nyakörv védelmének lejárta után ismét bolhák telepednek meg kedvencünkben, akkor hívjunk rovarirtó szakértőt, mert nem olyan egyszerű az alapos, szakszerű bespray-zés, ilyenkor jobb, ha az állandó visszafertőződés megelőzésére inkább szakemberre bízzuk a bolhairtást.

Ha legközelebb kiengedjük, vagy kivisszük a bent tartott állatot, akkor pedig csakis bolhanyakörvben!