Amikor tényleg elszabadul a pokol

Viszonylag újépítésű társasház közös képviselője hívott, hogy a lépcsőházban ágyi poloska van, ezt jelentették a lakók. Furcsának tartottam kicsit, mert az ágyi poloska élőhelye nem a lépcsőház, mondtam is neki, hogy valami más rovar lehet. Ő erősködött, hogy ágyi poloska, mondtam neki, mindenképp megnézem, bármilyen rovarról is legyen szó, megszüntetjük a problémát. A társasházba érve felmentem lifttel a megadott emeletre, ahol szerinte a legtöbb ágyi poloska van a lépcsőházban. A liftből kilépve megdöbbentő látvány fogadott. A csöveknél és a falon tényleg ágyi poloska volt, nem kis mennyiségben. Kiderült, hogy az egyik ottlakó elköltözött és a bútoraival tetemes mennyiségű ágyi poloskát vitt ki a lépcsőházba. Később az is kiderült, hogy az újépítésű társasház több lakásában is van ágyi poloska. Senki nem merte jelezni és önerőből próbálkoztak az ágyi poloska irtással. Persze gyorsan megszerveztük az ágyi poloska irtást, hogy az érintett lakásokban is el legyen végezve. Mentünk az ügyes csapatommal és végig irtottuk az ágyi poloskás lakásokat. Rengeteg megdöbbent és panaszkodó ember fogadott minket. Szép új lakások, szép új bútorok. Szerencsére olyan ágyi poloska irtószereink vannak, amik nem tesznek kárt a bútorokban. Meg persze a szaktudás és a sok év alatt szerzett rutin is nagy előnyt jelent, főleg ilyen esetben, amikor az ágyi poloska irtást is ilyen sok lakásban kell elvégezni. Viszonylag gyorsan végeztünk a poloskairtással. Két hét múlva ismét megyünk ebbe a házba és akkor ismét elvégezzük a poloskairtást az összes érintett lakásban.

Én úgy láttam, hogy az igen megnyugtató volt az emberek számára, hogy mindent el tudtunk magyarázni az ágyi poloska terjedéséről, életmódjáról és látták a tulajdonosok, hogy nem először irtottunk ágyi poloskát.

Szeretjük az ilyen kihívásokat és bár tudom, hogy az ágyi poloska 100 millió éve itt él a Földön, azért ezt a társasházat most megszabadítottuk ettől a problémától.