Poloskacsípés nem szokványos helyen

Aggódó anyuka hívott, hogy fia arcán kiütések, csípések jelentek meg. Első pillanatban lebeszéltem az ágyi poloska írtásról, mondván ez nem jellemző a poloskára. De aztán elmesélte, hogy évekkel ezelőtt már volt ilyen problémájuk, bizonyítottan ágyi poloska volt a bűnös és a fiának akkor is csak az arcán voltak csípések, de azok más jellegűek voltak.

Az ágyi poloska időtartamáról is érdeklődött és arról is, hogy a lakást mennyi ideig kell elhagyni a poloskairtás után, illetve, hogy meddig kell szellőztetni. Több rovarirtóval is beszélt a hölgy, volt, aki azt mondta neki, hogy 8 órára el kell hagyni a lakást, utána legalább 2 órát kell szellőztetni.  Azt a felvilágosítást kapta, hogy ez azért van, mert a rovarirtók más-más szert használnak és ilyen ágyi poloska irtószer is van. Mondtam neki, hogy Egészségügyi Gázmester vagyok és nincs olyan kártevőirtó szer, amit így kellene használni. Persze 2-3 órára el kell hagyni a lakást bizonyos ágyi poloska irtó szereknél, de a szellőztetés utána csak néhány percet igényel. Kint voltunk a lakásban poloskát irtani és igaza volt az anyukának, tényleg ágyi poloska csípte a fiúnak az arcát. Azért volt érdekes, mert én ilyet még nem láttam, hogy csak az arcon szívja a vért. Élő ágyi poloskát és poloska nyomot is találtunk a kisfiú ágyában. Nagyon szép, rendezett lakás volt. Kíváncsi lennék, vajon hogyan került ide az ágyi poloska. Alapos irtást végeztünk, kb. két hét múlva megismételjük.

Az anyuka hálás volt azért is mert nem kellett 8 óra hosszára elmenniük ebben a hidegben és azért is, mert meg tudtuk nyugtatni: elég sok helyen van ágyipoloska, nem az ő hibája.

Rengeteg helyen kell ágyi poloska irtást csinálnunk, de egy-egy megrendelő azért emlékezetes marad. Jó érzés segíteni egy szép családon, örülök, hogy minket választottak és hogy mi szabadíthattuk meg őket ettől a rovartól.