Csótányirtás szakszerűen

A csótány bárhol megjelenhet és elszaporodhat, amennyiben optimális életfeltételeket talál, de leginkább a paneles technológiával épült lakótelepek lakásai vannak kitéve a veszélynek.

A csótányok az állatvilág túlélői közé tartoznak, ezért csak szakértelem és megfelelő technológia birtokában van esély arra, hogy végleg száműzzük őket a lakásból.

A csótányok csöppet sem finnyásak, a növényi és állati eredetű élelmiszert egyaránt elfogyasztják, de ezek hiányában egyéb anyagokkal, például papírral, textíliával is képesek táplálkozni, sőt végső esetben sajátlevedlett lárvabőrét, társai ürülékét, vagy az elpusztult társa „alkatrészeit” is képes felfalni. Szeretik a meleget, az éhezést jól tűrik, táplálék nélkül hetekig is elélnek, folyadékigényük viszont igen nagy.

Víz hiányában napok alatt elpusztulnak, ezért jellemzően a vizes blokkok környékén számíthatunk leginkább megjelenésükre. A konyha azért kedvelt élettere, mert a szemetesben biztosan talál ételmaradványokat, de csemege számára a sütő mögé kifröccsenő zsiradék is.

Nagyon fontos, hogy többlakásos épületekben csak minden lakásra kiterjedő védekezés, illetve csótányirtás hozhat végleges, megnyugtató eredményt.