Poloska megelőzés

Ágyi poloskák elterjedésének megelőzéséről beszélünk. Ne tévesszük össze a kezdetben zöld, majd barna mezei poloskával, ami teljesen ártalmatlan, bár szaga elég kellemetlen.

Az ágyi poloskát jellemzően maguk az emberek viszik lakhelyükre. A megelőzést is itt kell megragadni. Főszabály, hogy a használt tárgyak bevitelénél győződjünk meg annak rovarmentességéről. Könnyű felismerni a poloska fertőzöttségét, mert a szűk hézagok környékén kis fekete pontok (ürüléke) jelzik a jelenlétét. Volt már rá példa, hogy egy hölgy használt Bibliával együtt vitte be az ágyi poloskát. Sőt, derékmelegítővel is került be, de a használt bútorokkal történő poloska bevitel a gyakori.

Fontos a megelőzéshez tudni, hogy az ágyi poloska verszívó, tehát emberhez kötött, az ember ágya környékén tanyázik. Tehát ha vizsgálódni akarunk, az ágyhelyünk környékét nézzük át. Honnan tudjuk, hogy poloska csípett meg bennünket? Olyan mint a szúnyogcsípés, csak sok van egymás mellett.

Ha bontásból származó faanyagunk van, 6 hónapig üres helyen tároljuk, mert ha poloskával fertőzött, akkor a táplálék megvonás miatt elpusztul a vérszívó rovar. Üdülőkben, szállodákban, olyan helyeken, ahol a lakók gyakran cserélődnek rendszeresen megelőző irtószeres permetezést kell alkalmazni.