Darázs megelőzés

A darázs elterjedésének aktív megelőzére legalkalmasabb időszak a tavasz. Akkor jelenik meg a darázs, és amennyiben befogjuk az első néhány példányt, és ha a királynő is köztük van, akkor nem fognak szaporodni, nem jön létre a kolónia. Kiskereskedelmi forgalomban kaphatók rovarcsapdák, azokat lehet használni darázs ellen is.

Érdemes az élelmiszereket takarással védeni, különösen az édes dolgokat, gyümölcsöket kedveli. Ha nem hozzáférhetőek a kedvencei, akkor nem lesz számottevő darázs jelenlét.

Gyakori, hogy gerendákon épít darázsfészket. Nem érdemes belenyúlni, de megelőzni lehet, azzal, hogy kátránnyal vonjuk be a felületet.

A darázscsípés hatása személyenként nagyon eltérő lehet, szédülés, látászavar esetén azonnal keressünk orvost! Előfordulhat eszméletvesztés is, sőt életveszéllyel is fenyegethet, ha duzzanat elzárja a légcsőt is.

Amennyiben érzékenyek vagyunk a darázscsípésre vagy nyugodtabb, ha mással végezteti el a darázs távoltartását, keressen rovarirtó szakembert. Mi, a csotanystop.hu vállalunk ilyen munkát.