Étteremben csótányirtás

Ma egy eléggé híres étteremben voltam csótányt irtani. Ajánlás útján kerültem oda. Úgy fogadtak, mint a „csoda csótányirtót”. Nyilván, aki ajánlott, mint kártevőirtó szakembert, egy kicsit elfogult volt, mert az éttermében már sok csótányirtó megfordult, de a problémát végül én oldottam meg neki is.

Hozzátartozik, hogy nem csak a csótányirtó gélt raktam ki a megfelelő helyekre, hanem az elengedhetetlen műszaki feltételekre is felhívtam a figyelmet. Ahhoz, hogy egy étterem tényleg kártevőmentes legyen, nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Nem elég a tényleg szakszerű csótányirtás és a megfelelő módszer kiválasztása, a rovarok búvó és szaporodó helyeinek a megszűntetése is nagyon fontos.

Egerek és patkányok esetén a bejutási pontok megszűntetése is alapvető feladat. De itt nem rágcsálók voltak, hanem csótányok. Szóval egy étterem konyhájánál is nagyon fontos, hogy a csótányok minél kevesebb búvóhelyet találjanak. Érdemes tömítőanyaggal résmentesen szigetelni azokat a helyeket, ahol a csótányok meg tudnak bújni. A falra szerelt polcoknál, szekrényeknél és az ajtókereteknél is remek búvóhelyük van a csótányoknak. Ezeket érdemes sziloplaszttal vagy gipsszel tömíteni, hogy a csótányok itt ne tudjanak szaporodni.

Majdnem minden étteremben el lehet érni a csótánymentes állapotot. Ez közös munka a csótányirtó szakember és az étterem tulajdonosával együtt. Együtt ebben az étteremben is fenn fogjuk tartani a csótánymentes állapotot, el is mondtam nekik, hogy miket kell ahhoz pótolni, hogy ne rohangáljanak a csótányok a tálalópulton. Nekik és nekem is volt ezzel munkám, de végül bebizonyosodott, hogy ilyen módszerrel megszűnt a sok éve tartó csótányproblémájuk.