Nagy panelépület szellőzőtisztítása

Ma fejeztük be egy nagyobb budapesti panelépület szellőzőtisztítását. Bár a Katasztrófavédelem négyévente írja ezt elő és ellenőrzi is, ez a nagy panelépület valamiért kimaradt ebből. A társasházban lakók közül többen kíváncsiak voltak a szellőzőtisztításra és szokatlanul sok tulajdonos feljött a tetőre, amikor a szellőzőcsöveket tisztítottuk.

Többen kíváncsiak voltak arra, hogy vajon mennyire lehet elkoszolódva a függőleges szellőzővezeték. Azt szerették volna, hogy a szellőzőrendszer tisztítás előtt kamerázzuk meg. Tisztítás előtt hiába rakjuk be a kamerát a szellőzővezetékbe, az ellenőrző kamera olyan port ver fel, hogy a szellőző belsejéből semmit sem lehet látni. Ezt hiába mondtuk el, többször be is kellett bizonyítani, úgyhogy rengetegszer megpróbáltuk leereszteni a kamerát az elszennyeződött szellőzővezetékbe. Ez olyan port vert fel, hogy értékelhetetlen volt az, amit a kamera mutatott.

Szellőzőtisztítást követően, amikor egy-egy függőleges szellőzőt megkameráztunk, mindenki örömmel vette tudomásul, milyen szép tiszta lett a szellőzőkürtő.